05 maart 2019

Raadgever in de krant: Albert Kramer

Laat horen wat u belangrijk vindt, doen wij als raadslid ook

Sinds deze periode zit ik, Albert Kramer, in de gemeenteraad met als portefeuilles ICT, bestuur, veiligheid en financiën. Daarnaast ben ik eigenaar van het bedrijf VCM Medical, een medische groothandel. Wij exporteren over de hele wereld onze medische apparatuur. Ook als penningmeester draag ik bij diverse organisaties mijn steentje bij.

Het is een feit, het MKB is de banenmotor voor Nederland en dus ook voor Leusden. De meeste werkgelegenheid komt van familiebedrijven. De risico’s die je bij MKB bedrijven ziet zijn o.a. de regeldruk, hoge huur voor bedrijfspanden en verouderde winkelcentra en bedrijfspanden. Maar denk ook aan de krapte op de arbeidsmarkt. Een belangrijke vraag die wij met elkaar dienen te stellen is dan ook wat mij betreft: sluiten de huidige opleidingen wel aan bij de behoefte van het bedrijfsleven. Mijn antwoord is duidelijk: nee, totaal niet.

Belangrijke zaken die het bedrijfsleven aangaan regelen we echter niet in Leusden. Wat we lokaal kunnen regelen, proberen we zeker zo goed mogelijk met elkaar te regelen. Maar een hoop gebeurt helaas toch echt op hogere niveaus zoals in Den Haag en Brussel. Maar als raadslid en zeker ook als inwoner, kunnen wij wel onze stem laten horen richting die kant. Duidelijk laten zien en horen wat voor ons als gemeente en inwoner belangrijk is. Zoals we ook hebben gedaan met onze moties rondom duurzaamheid en het kinderpardon. Met elkaar hebben wij richting Den Haag aangegeven wat wij als Leusden belangrijk vinden.

Daarom is het ook belangrijk dat u 20 maart gaat stemmen tijdens de Provinciale- en Waterschapsverkiezingen. De Eerste Kamerleden worden gekozen door leden van alle Provinciale Staten. Door te stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen heeft u dus ook invloed op de samenstelling van de Eerste Kamer. Mijn advies is dan ook, blijf niet aan de zijlijn staan maar maak gebruik van uw stemrecht. Jong en oud: ga stemmen en laat uw stem horen.

Ik sluit af, ik zit in de raad namens het CDA. Hier zit ik natuurlijk niet voor mezelf, maar voor u; om de belangen van alle bewoners van onze gemeente Leusden te dienen. Gelukkig doe ik dat niet alleen, maar mag ik samenwerken met nog 20 raadsleden. En dan boffen we, want sinds dit jaar heeft Leusden 30.000 inwoners en hebben we vanaf de volgende gemeenteverkiezingen zelfs 23 raadsleden Dus zit u iets dwars of wilt u iets kwijt? Stuur mij (of een collega raadslid) gerust een e-mail en dan kom ik graag met u in gesprek.

Albert Kramer
CDA Leusden Achterveld Stoutenburg

Admj.kramer@gmail.com

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.