12 april 2017

Bestemmingsplan Polsbroekerdam

In de raadsvergadering van 28 maart jl. stond het bestemmingsplan Polsbroekerdam op de agenda.

Na jaren van overleg en weer opnieuw plannen maken is het toch gelukt: Alle belanghebbenden hebben in samenspraak met elkaar een plan gemaakt waar een ieder trots op kan zijn!

Het plan past echt in het nieuwe beleid dat wij in Lopik voorstaan als CDA -fractie en we hebben dan ook vol overtuiging ingestemd.

Het plan omvat 5 woonbestemmingen aan de zuidwestzijde van de Damweg. Twee van deze woonbestemmingen komen van de noordwestzijde van de Damweg. Daar wordt een nieuw huis gebouwd. Op de plaats, waar nu een oude woning met een schuur staat, zijn 3 woonbestemmingen.

De bedrijfsgebouwen van Strien, aan de zuidzijde, worden omgebouwd tot een woning en daar vervalt de bedrijfsbestemming.

Aan de Noorzijdseweg 215 gaat de agrarische bestemming van het perceel af en worden oude bedrijfsgebouwen gesloopt. Daar wordt ook de woning gesloopt en komt een karakteristieke boerderijwoning terug. Door deze sanering wordt het mogelijk om een 2-onder-1woning langs de Damweg Zuidzijde terug te bouwen.

Doordat er meer ruimte komt is het de bedoeling op de kruising een minirotonde aan te leggen. Dit plan moet nog uitgewerkt worden.

Wij hopen dat ook het wapen van Benschop vernieuwd wordt. De voortekenen zijn goed zo te horen. Het is echt een kwaliteitsslag die er nu gemaakt wordt door de uitstraling, de verkeersveiligheid en de leefbaarheid.

De CDA-fractie heeft vol overtuiging en enthousiasme ingestemd met dit mooie plan dat uit onze eigen inwoners komt. Laat het een inspiratie zijn voor alle inwoners van de gemeente Lopik om met goede plannen te komen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.