Simone Borgstede

bestuurslid - coördinator CDA Vrouwennetwerk Provincie Utrecht

Namens het CDA Vrouwennetwerk zit ik in het bestuur. Het blijft een uitdaging om te zorgen dat de juiste vrouwen hun weg vinden in de politiek. Ik wil me graag inzetten om te zorgen dat vrouwen zich gesteund voelen als ze zich kandideren voor een functie in onze partij. Daarnaast is het belangrijk dat we ook actief op zoek gaan naar goede vrouwelijke kandidaten. Tenslotte is het het beste als de politiek ook een juiste afspiegeling is van de samenleving. 

Ook ben ik al jaren actief in het campagneteam van de provincie, gemeente, tweedekamer en nu zelfs voor Europa. Heel erg leuk om te doen en je zo te bewegen door alle lagen van de partij. Waar ik ook steeds aandacht voor vraag is de inzet van social media door onze leden. Laat zien wie je bent en waar je voor staat is daarbij het motto, met een goede foto. ;)

Ik woon in Wilnis, midden in het veenweide gebied in het uiterste noord-westen van onze provincie, ben getrouwd en heb 3, inmiddels alweer volwassen, kinderen. Naast mijn eigen bedrijf, Ik Organiseer het wel, ben ik actief als gemeenteraadslid in gemeente De Ronde Venen. Mijn instelling is dat je je moet inzetten voor de maatschappij, de afgelopen jaren ben ik daarom bestuurslid geweest bij een Inloophuis voor mensen met Kanker en heb ik mij ingezet als voorzitter van de lokale zakenvrouwen vereniging. Belangrijk om te weten wat er speelt in de omgeving en om je netwerk uit te breiden. Maar ook het initiëren van nieuwe dingen ligt mij. Zo ben ik initiatiefnemer geweest van de collectieve aanschaf van zonnepanelen in ons dorp. Samen met bijna 70 dorpsgenoten hebben we in 2013! gezamenlijk zonnepanelen aangeschaft. Voor mij is draagvlak creëren iets dat je bottum up moet doen, daar ontstaan de mooiste dingen. 

Natuurlijk houd ik ook van 'dolce far niente', koken is voor mij ontspanning maar ook heerlijk genieten van de zon en cultuur in een andere omgeving 

Er gebeurt veel in de politiek, niets is meer zeker, maar daardoor zijn er ook kansen, die wil ik zien en dan met mijn collega bestuurders aan de slag voor onze partij. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.