Willem Wijntjes

Nieuwegein

Ik ben sinds 1990 actief voor het CDA. Ik ben 24 jaar lid geweest van de gemeenteraad van Nieuwegein. Naast mijn activiteiten als gemeenteraadslid heb ik altijd een drukke baan gehad. Ik ben afgestudeerd als registeraccountant en heb gewerkt voor de gemeenten Amsterdam en Den Haag en ben daarna werkzaam geweest bij de provincie Zuid-Holland. Ik heb altijd op het terrein van de financiën geopereerd en een aantal nevenfuncties gehad die daarmee te maken hebben gehad.

Ik ben een praktische politicus hou niet van veel woorden maar vooral van resultaten. Een van de mooiste resultaten die ik heb beleefd als raadslid was de totstandkoming van de fietsbrug bij de plofsluis in Nieuwegein. Samen met veel anderen gebben we het initiatief genomen en onze CDA vertegenwoordigers in het dagelijks bestuur van de gemeente hebben het project gerealiseerd.

Ik ben ook een realistisch politicus, ik hou het graag zakelijk met zoals al is vermeld een focus op resultaat. Ik vind de mening van burgers heel belangrijk want die weten vaak meer dan je denkt. Ik ben sinds vorig jaar lid van Provinciale Staten en met mijn neus in de boeter gevallen want het zal niemand ontgaan zijn dat de kwaliteit van het financieel beheer niet voldoende is bij de provincie. Met mijn achtergrond en expertise kan ik een bijdrage leveren om die kwaliteit te verbeteren. Ik hoop dat we er in 2019 er in slagen de tramlijn Nieuwegein /IJsselstein Utrecht (Uithof) zo te verbeteren dat het publiek de tram weer gaat gebruiken.

Ik ben inmiddels met pensioen en dat betekent dat ik veel aandacht zal geven aan de huisvesting van ouderen. Ook de energietransitie staat op mijn lijstje en met name praktische toepassingen en betaalbaarheid staan bij mij voorop.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.