Jan Vinkenburg

Forumlid

Ik ben Jan Vinkenburg, geboren op 11 januari 1943 in Utrecht. Samen met mijn vrouw heb ik twee dochters en een zoon en intussen drie kleinkinderen.

Van huis uit

Van huis uit had ik al belangstelling voor de politiek. Samen met mijn vader keek ik altijd naar de uitslagen van de verkiezingen. Vader en moeder stemden KVP. De KVP, AR en CHU zijn samengegaan in het CDA. De gezamenlijke politieke visie was de basis: gespreide verantwoordelijkheid, de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten en rentmeesterschap.

Toen deze partij in 1975 werd opgericht, ben ik direct lid van het CDA geworden. Onze politieke visie is ijzersterk: de samenleving en niet de overheid, een taak voor iedereen, een eerlijke economie, tegen profiteurs, familie is het fundament van de samenleving, samenwerking binnen het Groene Hart en de toekomst van onze kinderen.

“Samen met mijn vader keek ik altijd naar de uitslagen van de verkiezingen.”

Wethouder

Ik ben actief lid vanaf onze verhuizing naar Linschoten in 1979. Ik was voor de gemeentelijke herindeling voorzitter van de CDA-afdeling en lid van de landelijke CDA-partijraad. Na de herindeling in 1989 was ik eerst lid van de commissie financiën en later, vanaf eind september 1993, raadslid. Twee jaar later volgde ik wethouder Wim van Heumen op als CDA-wethouder. Met een kleine onderbreking (september 2001 tot april 2002) ben ik wethouder gebleven tot april 2010.

 

Foto: Paul van den Dungen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.