Wim van der Stok

Voorzitter

Wim van der Stok is mijn naam. Ik ben geboren op 18 mei 1941 in de toenmalige gemeente Linschoten. Intussen ben ik getrouwd en hebben we twee kinderen: een dochter en een zoon. Nu ook vijf kleinkinderen, twee meisjes en drie jongens. Via mijn vader raakte ik bij de politiek betrokken.

Afgevaardigd

Mijn vader heeft zestien jaar in de gemeenteraad van Linschoten gezeten, waardoor er thuis veel over politiek werd gesproken. In 1966 ben ik lid geworden van de ARP, één van de pijlers van het CDA. Later werd ik bestuurslid van de ARP. Dit heb ik een vervolg gegeven in het CDA. Als afdelingsvoorzitter was ik afgevaardigd naar het Algemeen Bestuur van de Provincie Utrecht.

“Wat mij motiveert is het bezig zijn ten behoeve van het algemeen belang.”

Dit eindigde toen ik in 2000 in de gemeenteraad kwam. Tien jaar lang was ik fractievoorzitter. In 2011, na mijn raadsperiode, ben ik opnieuw voorzitter geworden van de afdeling. Een functie die ik nog altijd bekleed.

Motivatie

Wat mij motiveert is het bezig zijn ten behoeve van het algemeen belang. We leven in een individuele samenleving waar het belang van de sterkste zomaar boven komt drijven. De politiek moet hier sturing aan geven. Dat geeft mij ook nu nog de motivatie om in de politiek actief te zijn, vanuit een besef van christelijke normen en waarden. Ook al zegt mijn vrouw soms: “Wim je bent nu 76 jaar, laten we gezellig een stukje gaan fietsen”. Dat doen we ook wel, toch vind ik nog steeds de motivatie om in de politiek actief te zijn en hieraan een bijdrage te leveren.  

 

Foto: Paul van den Dungen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.