07 november 2017

Gerben Horst CDA-lijsttrekker 2018

 

De ledenvergadering van de CDA-afdeling Nieuwegein heeft woensdagavond Gerben Horst verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Horst is op dit moment fractievoorzitter voor het CDA in Nieuwegein. “Ik vind het een grote eer en voorrecht om de CDA-lijst te mogen aanvoeren”, zegt Horst in reactie op zijn verkiezing.

 

Met Horst kiest het CDA Nieuwegein voor een ervaren en bekend raadslid aan de kop van de kandi-datenlijst. Hij is sinds de vorige verkiezingen in maart 2014 raadslid voor het CDA. Daarvoor was hij voor die partij een jaar als commissielid actief in de Nieuwegeinse raad. Kort na de zomer heeft Horst het fractievoorzitterschap overgenomen van vertrekkend raadslid Roelof de Wild. “De afgelopen jaren heb ik mij in de gemeenteraad voor veel verschillende onderwerpen ingezet. Van meer aandacht voor de veiligheid van de tramoverwegen en de verplaatsing van de weekmarkt naar het Stadsplein tot uit-breiding van het armoedebeleid naar kinderen uit gezinnen met schuldenproblemen. Zaken die ver-schillende inwoners raken in hun dagelijks leven. Ik wil me ook de komende jaren met een nieuwe fractie blijven inzetten voor de belangen van alle inwoners van Nieuwegein”, aldus Horst.

 

De komende campagne ziet Horst met vertrouwen tegemoet: “Samen met de andere CDA-kandidaten ga ik naar de kiezers met onze speerpunten van een schoon, heel en veilig Nieuwegein.“ Horst hoopt dat de kiezers de CDA-visie voor een Nieuwegein waar iedereen graag woont en werkt zal steunen. Het CDA gaat voor vijf zetels in de nieuwe gemeenteraad van Nieuwegein.

 

In het dagelijks leven werkt Horst in Den Haag, waar hij zich bezig houdt met arbeidsmarktvraagstuk-ken in de onderwijssector. Hij woont samen met zijn echtgenoot in de wijk Doorslag.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.