180118
16 maart 2018

Even voorstellen: Ad de Regt

Mijn naam is Ad de Regt. Ik woon al bijna 20 jaar met heel veel plezier in Papekop. Ben getrouwd met Anneke en we hebben drie volwassen kinderen. Al ruim 30 jaar werk ik als bestuursadviseur, manager, bestuurder en mediator voor gemeenten, onderwijs en zorg, waarvan 20 jaar via mijn eigen bedrijf. Ik heb in de loop der jaren diverse bestuursfuncties vervuld in vrijwilligersorganisaties (kerk, kindercentrum, fondsen, onderwijsorganisatie), ook in Oudewater.

Van april 2014 tot september 2016 was ik wethouder Sociaal Domein en Financiën in onze prachtige gemeente. Vanaf 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk geworden voor de (jeugd)zorg en dat heb ik bij ons mogen vormgeven. Ook de financiën heb ik in die periode op orde gebracht. Sinds oktober vorig jaar ben ik wethouder Sociaal Domein, Onderwijs, Recreatie en Toerisme in de gemeente IJsselstein.

Lid van het CDA ben ik allang. Maar gezien mijn werk bij een lobbyadviesbureau destijds ben ik pas daarna actief geworden in de partij, zowel landelijk als provinciaal. In Oudewater was ik bestuursvoorzitter voordat ik wethouder werd. Politiek vind ik belangrijk, zeker gemeentepolitiek: daar worden ingrijpende beslissingen genomen die mensen concreet raken! En dus moet je besturen vanuit visie op de samenleving, visie op het goede leven voor alle inwoners, met een bijzondere aandacht voor de kwetsbare mensen én voor de ondernemers die de welvaart voor ons allemaal versterken. Maar bovenal moet je besturen door mensen (politici vooral!) met elkaar te verbinden, door samen te werken, respectvol en fatsoenlijk met elkaar om te gaan, betrouwbaar te zijn en te ‘gaan’ voor het algemeen belang. Daar wil ik me voor inzetten, ook in de Oudewaterse politiek!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.