10 maart 2018

Even voorstellen: Bernadette Schomaker

Mijn naam is Bernadette Schomaker en ik woon sinds 2000 in de gemeente Oudewater. Eerst in Oudewater zelf, maar nu al weer - en met veel genoegen - een aantal jaren in Hekendorp. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen van 16, 14 en 12 jaar oud. Ik ben Rooms-Katholiek en de kerk maakt nog steeds een belangrijk deel uit van mijn leven en dat van mijn gezin. 

Het CDA is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader is lange tijd wethouder geweest voor het CDA in een kleine gemeente in het noorden des lands. Daarnaast heeft hij zich ook lange tijd ingezet voor de landelijke CDA-organisatie. Sinds ik in Oudewater woon ben ik betrokken geweest bij de lokale CDA-afdeling. Ik ben zelf een paar jaar raadslid geweest. 

Ik vind het belangrijk om bezig te zijn met sociale problemen, zoals veiligheid of eenzaamheid van ouderen. Ik vind vooral de rol van de samenleving daarin erg belangrijk. De problemen waarmee we tegenwoordig te maken hebben zijn vaak veel te complex geworden voor de overheid alleen. Daarom heeft de overheid de  kennis en talenten die wij met elkaar hebben heel hard nodig. Samen voor elkaar en voor onze omgeving zorgen. Of zoals een Afrikaans gezegde luidt: ''Wil je snel ga dan alleen. Wil je ver, ga dan samen.''

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.