14 maart 2018

Even voorstellen: Gert Koffeman

Ik ben Gert Koffeman. Na de nodige omzwervingen in verband met mijn loopbaan ben ik sinds 1977 inwoner van Oudewater. En dat is één van de beste keuzes geweest die ik ooit heb gemaakt.

Met vrouw en (uiteindelijk) vier kinderen ben ik deel uit gaan maken van de warme samenleving in onze stad. En gelukkig mocht ik mij van meet af aan betrokken voelen bij tal van maatschappelijke, culturele en politieke ontwikkelingen in Oudewater.

Begonnen als politieambtenaar in Zeist kwam ik al snel met de Christelijk vakbeweging in aanraking. Zo werd ik vakbondsbestuurder in de Rotterdamse haven, en uiteindelijk voorzitter van de grootste politievakbond in ons land, de Algemeen Christelijke Politiebond ACP. Vanuit die functie belandde ik in de Tweede Kamer, als lid van de CDA-fractie. Mijn loopbaan eindigde tenslotte als directeur van de sociale werkvoorziening (toen nog) ‘De Sluis Groep’ in Woerden.

Zo lang ik in Oudewater woon ben ik bestuurlijk betrokken bij de lokale politiek. Sinds 2009 maak ik deel uit van de CDA-fractie in de gemeenteraad van Oudewater. Ik heb mij daar vooral bezig gehouden met grote infrastructurele projecten, zoals de ambtelijke samenwerking met Woerden, de veiligheid van onze inwoners, de vormgeving van politieke coalities en de bestuurscultuur in Oudewater.

Mijn betrokkenheid bij de samenleving is mij van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Ik kom uit een middenstandsgezin met een krachtige Anti-Revolutionaire inslag. Termen als verantwoordelijkheid, rentmeesterschap en rechtvaardigheid werden aan de keukentafel besproken. Daarom heb ik ook altijd mijn bijdrage aan de gemeenschap waar ik deel van uitmaak willen leveren. Of het nou schoolbestuur, kerkenraad, kiesvereniging of vakbond was: ik heb geleerd er samen de schouders onder te zetten.

Met het klimmen der jaren ben ik steeds meer attent geworden op de positie van ouderen, en van mensen die hulp en aandacht nodig hebben. Ik zie de problemen van mensen om mij heen groeien, in Oudewater en ook daarbuiten. De verruwing in onze samenleving baart mij zorgen, en daar probeer ik aandacht voor te vragen. Als voorzitter van Rode Kruis Stichts Weidegebied, maar ook als DB-lid van de Vereniging Kerkrentmeesterlijk Beheer.

Vanaf mijn anti-revolutionaire opvoeding is het CDA de politieke partij die daar tot op heden het beste vorm aan geeft. Daar wil ik bij horen, en daar mag ik ook op aangesproken worden. Als ik vanuit dat perspectief kan helpen: laat me dat dan weten!

Je kunt me altijd bereiken via: g.koffeman@planet.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.