28 februari 2018

Even voorstellen: Harold Vlooswijk

Ik ben Harold Vlooswijk, geboren in Montfoort en nu al bijna twintig jaar woonachtig In Papekop. Daar run ik samen met mijn vrouw Harriët, haar familie en een aantal medewerkers een melkveebedrijf met Blaarkop koeien en melkgeiten. We produceren kaas en vermarkten deze zelf richting de consument. Hierdoor weten we goed wat er bij hen speelt. Ook in algemene zin vind ik een goede verbondenheid tussen burgers en het bedrijfsleven cruciaal. Als je weet wat er bij elkaar speelt kun je elkaar voldoende ruimte geven.

Na mijn studie in Wageningen heb ik 20 jaar bij Heineken NV gewerkt. Ik was daar verantwoordelijk voor verpakkingsinnovaties zoals het Heineken Tapvat. Innovatie en verandering heb ik altijd interessant gevonden. En dan niet alleen erover praten, maar vooral de realisatie: hoe kun je wensen en ideeën ook echt werkelijkheid laten worden.

Al vroeg zat ik in heel wat besturen van verenigingen, stichtingen en co-operaties. Op dit moment zit ik in de besturen van CLV De Samenwerking in Haastrecht, van een aantal organisaties op het gebied van agrarisch natuurbeheer, waterbeheer en ook de pastoraatsgroep van de katholieke kerk in Oudewater. Het begrijpen van elkaars standpunten en samen willen zoeken naar de beste oplossing is belangrijk om verder te komen.

Dit mis ik nog wel eens in de (gemeente-) politiek. Het lijkt vooral belangrijk om verschillen scherp te benadrukken en de wil om er samen uit te komen lijkt soms ver weg. Ik vind het een uitdaging om mij via het CDA de komende jaren intensiever met de gemeentepolitiek bezig te gaan houden en zo een beter beeld te krijgen dan alleen via de lokale berichtgeving.

Het CDA spreekt mij van oudsher als politieke partij het meeste aan. De partij is geen eendagsvlieg, er is een brede agenda en de partij omvat dus veel meer dan alleen een rijtje specifieke speerpunten. Door de landelijke structuur van het CDA kunnen lokale afdelingen altijd terugvallen op brede kennis en ondersteuning: een stevige ruggengraat die bij menig lokaal partij soms zichtbaar ontbreekt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.