07 maart 2018

Even voorstellen: Kees de Bruijn

Mijn naam is Kees de Bruijn. Betrokken Oudewaternaar, woonachtig in Snelrewaard en trotse opa van 4 kleinkinderen.

Van jongs af aan ben ik maatschappelijk betrokken door allerlei vrijwilligerswerk te doen in de samenleving. Zo heb ik bijvoorbeeld in het bestuur van een volleybalclub en de Immanuelschool gezeten. Het was dus enigszins een logische stap dat ik in 2006 zitting nam in de gemeenteraad van Oudewater. Op die plek help ik graag mee om Oudewater een leefbare, veilige en zelfstandige gemeente te laten zijn en blijven.

Ik zet mij in de gemeenteraad met name in voor woningbouw, ruimtelijke ontwikkeling, wegen- en groenonderhoud en duurzaamheid. Bij die inzet vind ik het belangrijk om gesprekken te hebben met inwoners. Dan hoor je wat er leeft in Oudewater. Soms help ik via zo’n gesprek mensen op weg. Dan breng ik bijvoorbeeld hun zorgen onder de aandacht van het gemeentebestuur.

De komende jaren staan vooral in het teken van de vraag hoe we Oudewater leefbaar houden. Dat is in mijn beleving veel breder dan alleen een (belangrijk) thema als ‘betaalbare huizen bouwen voor starters’. Ik wil namelijk in een Oudewater wonen waar we aan alle generaties denken. Behalve huizen bouwen betekent dit ook goede voorzieningen behouden. Denk daarbij aan een zwembad en een volwaardige bibliotheek. Daarnaast moet er ook genoeg aandacht zijn voor het groenonderhoud en de kwaliteit van voet- en fietspaden. De komende jaren ga ik mij daar vooral voor inzetten. Niet alleen voor mijzelf of voor het CDA.. maar voor ons Oudewater!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.