12 maart 2018

Even voorstellen: Leendert Oosterom

Mijn naam is Leendert Oosterom. Ik ben sinds een half jaar actief binnen de CDA-fractie in Oudewater. Met mijn leeftijd van 23 jaar vertegenwoordig ik de jonge en frisse blik op onze gemeente. Ik vind het belangrijk dat we goed nadenken over de toekomst van Oudewater. Als het even kan ga ik er namelijk nooit meer weg!

In het dagelijks leven ben ik actief voor een commercieel bedrijf. Door mijn studie Technische Bedrijfskunde in Utrecht heb ik veel geleerd over het maken van onderbouwde keuzes. Naar mijn mening is dat ook binnen de gemeente meer nodig. We moeten niet zomaar uitgaan van ‘gevoel’ maar van ‘gegeven’.

Binnen Oudewater ben ik onder andere actief in het jeugdwerk van de Hervormde Gemeente. Mijn visie is dat we elkaar, als samenleving, moeten helpen. Oudewater is een goed voorbeeld van een gemeente waar mensen er voor elkaar zijn. We kennen onze buren en helpen ze zo nodig een handje. We hebben daarnaast veel vrijwilligers die zorgen voor gezellige activiteiten, sport en zorg. Deze inzet moet vanuit de gemeente volledig ondersteund worden!

Als woningzoekende weet ik maar al te goed hoe lastig Oudewater is voor een starter. Ik zie vrienden vertrekken omdat ze geen woning kunnen vinden of betalen. Als gemeente moeten we vooruit kijken zodat de juiste woningen op tijd worden gebouwd. Ik sta daarom vol overtuiging op de lijst van het CDA Oudewater. We hebben namelijk concrete plannen voor woningbouw, succesvol ondernemen en een duurzame gemeente, om maar wat thema’s te noemen! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.