180118
26 februari 2018

Even voorstellen: Yannick Six

Ik ben Yannick Six. Geboren en getogen in Oudewater. Ik studeer op dit moment Crisis and Security Management aan de Universiteit Leiden. Het doel is om vóór de zomervakantie mijn studie af te ronden met een scriptie.

Daarvoor heb ik Bestuurskunde gestudeerd. Tijdens die studie heb ik mij in de politiek mogen verdiepen. En natuurlijk kwam ik al snel bij het CDA uit! Een partij zonder scherpe kantjes, waarbij de samenleving centraal staat. Tegelijkertijd is het ook een partij die de verantwoordelijkheid wil nemen.

In Oudewater ben ik twee jaar geleden als fractie-assistent bij het CDA aan de slag gegaan. Dat bleek een goede beslissing te zijn! Samen werken met een gezellige en diverse groep bevlogen Oudewaternaren. De instelling was duidelijk: niet te veel mooie praatjes, maar gewoon aan de slag voor onze stad! Zo ging politiek ook echt voor mij leven, en daar wil ik graag mee doorgaan.

Tussendoor heb ik een stage gelopen bij het landelijke CDA-partijbureau. Het hoogtepunt tijdens mijn stage was de periode van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. Een drukke, spannende en leuke tijd.. met een mooie uitslag voor het CDA!

Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen sta ik op plek 2 namens het CDA Oudewater. Ik wil mij specifiek gaan richten op een aantal belangrijke thema’s. Als jongere inwoner weet ik maar al te goed wat er speelt bij mijn leeftijdsgenoten. Ik ben hier geboren en ik wil hier graag blijven wonen. Snel aan de slag met betaalbare starterswoningen dus! Ik vind ook dat er meer aandacht moet zijn voor mensen die het wat minder hebben. Zeker voor kinderen. Daarom wil ik een sportpas voor kinderen invoeren zodat iedereen mee kan doen met de vele sportverenigingen. En juist voor jonge mensen is de toekomst belangrijk: daarom heeft ook duurzaamheid mijn grote belangstelling. Kortom: ik sta te popelen om aan de slag te gaan voor ons Oudewater!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.