16 november 2017

Judith de Vor lijsttrekker; CDA kiest voor verjonging en ervaring

Op 16 november is Judith de Vor (36) in de Algemene ledenvergadering van het CDA-Oudewater unaniem gekozen tot lijsttrekker van het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Bij de eerste 10 staan maar liefst vier nieuwkomers. De top 3 bevat langjarige ervaring in de raad (Judith), jong politiek talent (Yannick Six) en gedegen bestuurlijke ervaring als wethouder (Ad de Regt).

Het CDA verjongt ……

In de lijst van het CDA staan veel nieuwe gezichten. Op nummer 2 staat ons veelbelovende jeugdige politieke talent Yannick Six, 23 jaar oud. Yannick loopt al bijna twee jaar mee in de CDA-fractie als fractie-assistent en heeft van nabij veel geleerd hoe in Oudewater politiek wordt bedreven. Op de 9e plek staat de andere jonge nieuwkomer: Leendert Oosterom, ook 23 jaar. Hij loopt al enige maanden mee binnen de CDA-fractie om het politieke handwerk te leren.

…… met een goede mix aan vernieuwing en behoud aan ervaring

In de top van de lijst wordt de politieke en bestuurlijke ervaring gegarandeerd met Ad de Regt op plaats 3, Kees de Bruijn op plaats 6 en Jan Wouter van Wijngaarden op plaats 7.
Tevens staan er boven in de lijst twee nieuwe politieke gezichten. Op plaats 4 staat Dick Stapel. Dick is zijn leven lang al op bestuurlijk en ambtelijk gebied actief in het openbaar bestuur.
Op plaats 5 staat Jeroen Wijtenburg. Door zijn werk is hij goed op de hoogte van wat er leeft bij de lokale ondernemers in Oudewater.

CDA kiest dus voor verjonging, vernieuwing en ervaring van de fractie.

Met deze lijst wil het CDA laten zien dat het hun ernst is met de broodnodige vernieuwing en verjonging van de gemeenteraad van Oudewater. De inwoners verdienen een goed bestuur dat nu eindelijk eens de zaken gaat aanpakken die al jaren door politieke strubbelingen niet van de grond zijn gekomen of juist zijn vastgelopen zoals Westerwal, nieuw zwembad, Klepper, nieuwbouw Schuylenburcht, verduurzaming van de gemeente etc. etc.

De eerste 10 op de lijst:

  1. Judith de Vor                                        6. Kees de Bruijn
  2. Yannick Six                                          7. Jan Wouter van Wijngaarden
  3. Ad de Regt                                           8. Bernadette Schomaker
  4. Dick Stapel                                           9. Leendert Oosterom
  5. Jeroen Wijtenburg                              10. Gert Koffeman

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.