Samen genieten: de optelsom van alle pijlers in ons programma. En er valt heel veel te genieten in Oudewater. Vraag maar eens aan al die duizenden toeristen! Oudewater heeft een prachtige culturele geschiedenis. Mede dankzij onze eigen Geschiedkundige Vereniging kunnen we daar allemaal over meepraten. De Heksenwaag, het Touwmuseum, het Stadsmuseum: kom maar op! Loop je vanzelf ook langs die prachtige panden in de binnenstad! En vergeet daarbij natuurlijk ons prachtige buitengebied niet met al zijn nieuwe, eigentijdse initiatieven om bezoekers aan zich te binden.

Maar er is meer om zuinig op te zijn! Zo voorziet het volkstuinencomplex langs de Lijnbaan in een levensbehoefte voor meer dan 400 gebruikers. Een schoolvoorbeeld van welzijn, gezondheid en saamhorigheid: daar gaat geen meter van verloren!

Samen genieten doe je niet alleen op een terrasje op de Markt. Of in de nieuwe speeltuin van Hekendorp. Maar ook bij de vele sportverenigingen die Oudewater rijk is. Nu eindelijk eens daadwerkelijk aan de slag met de bouw van een nieuw zwembad, en dan kunnen we ook op dat gebied weer jaren vooruit. Aan het CDA heeft het niet gelegen Samen genieten: dat is toch eigenlijk het beste voornemen dat je in de politiek kan uitspreken? Nou dan.. kies dan maar voor het CDA!

Daarom: 

  • .. maakt het CDA zich (opnieuw) sterk voor de bouw van een nieuw, multifunctioneel zwembad. Op de beste locatie waarover wij beschikken: Statenland natuurlijk! Met bouwkundige voorzieningen die, zodra dat betaalbaar is, op termijn een overkapping mogelijk maken.
  • .. moet de huidige museale inrichting op de zolder van ons stadhuis worden uitgebreid tot het hele stadhuis, en in samenhang met de andere musea verder worden ontwikkeld.
    .. moet er een ‘sportpas’ worden ontwikkeld voor kinderen op de basisscholen waarmee ieder kind in Oudewater met korting kan deelnemen aan de bestaande sportfaciliteiten.
  • .. roepen wij de gemeente op om alles in het werk te stellen om het aantal fiets- en wandelroutes in ons prachtige buitengebied verder uit te breiden.
  • .. wil het CDA particuliere initiatieven ondersteunen om de huidige evenementen zoals het Heksenfestijn, Pracht aan de Gracht en Havendagen uit te breiden met de ontwikkeling van een Kunstfestival, passend in de ambiance van de binnenstad.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.