09 februari 2022

verkiezingsprogramma

Verkiezingsprogramma 

We leven in een bijzondere tijd. Corona zette ieders leven op z’n kop. Kinderen konden niet zomaar meer naar school, ouders moesten ineens thuiswerken en een bezoekje aan opa of oma kon plots niet meer. Mensen die alleen wonen waren maandenlang op zichzelf aangewezen en ondernemers stonden voor grote onzekerheden. Als Corona iets heeft laten zien dan is het wel dat wij met z’n allen niet in ons eentje zijn, maar juist samen willen zijn. 

Samen leven, samen werken, samen zijn. Mensen zijn er niet voor zichzelf. Misschien is dat nog wel het meest duidelijk geworden de afgelopen tijd. Ook al moesten we afstand houden, we waren dichter bij elkaar dan ooit. Zo was en is het ook in Rhenen. Juist nu bleek hoe belangrijk en hoe wezenlijk saamhorigheid is.

Op 16 maart 2022 kunt u stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat biedt u de mogelijkheid om via lokale partijen invloed uit te oefenen op uw leefomgeving. Het CDA in Rhenen wil de komende raadsperiode verantwoordelijkheid nemen voor het goed besturen van onze gemeente. Wij streven naar een gemeente waarin mensen met elkaar samenwerken en waar iedereen kan meedoen. Zorg en aandacht voor elkaar én solidariteit tussen de generaties staan daarbij voor ons centraal. We willen een vitale gemeente met actieve inwoners, die omzien naar familie, buren, vrienden en plaatsgenoten.

Het CDA is een open, christendemocratische volkspartij. Solidariteit, gerechtigheid, gedeelde verantwoordelijkheid en rentmeesterschap zijn kernbegrippen voor het CDA. Onze visie is dat mensen, jong én oud, groeien door verantwoordelijkheid voor elkaar te nemen.

Betrokkenheid vinden we belangrijk voor onze gemeente. Denk aan inwoners die zich betrokken voelen bij het gezin, de wijk, het bedrijf, de school, de gemeente, de (sport)vereniging of de kerk. Het CDA wil alle vormen van samenwerking benutten, bundelen en versterken en een bijdrage leveren aan de verbinding tussen generaties, jong én oud. Dát is de lokale kracht van het CDA.

We doen het samen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.