08 april 2019

Oud-Soester wethouder Jannelies Vissers naar Baarn

Oud CDA wethouder uit Soest, Jannelies Vissers, start half April in Baarn

CDA Soest/Soesterberg is trots dat de kwaliteiten van oud-wethouder Jannelies Vissers ook buiten de gemeentegrenzen opgemerkte zijn.

In Baarn zal ze het wethouderschap van Mariska de Koning overnemen, die om gezondheidsredenen moest stoppen. Jannelies hoefde niet lang na te denken en gaat na een jaar als Griffier in Ouder-Amstel vanaf 17 april in Baarn aan de slag.

“De omstandigheden voor Mariska zijn niet leuk, desondanks ben ik blij dat ik deze klus met beide handen kon aangrijpen” aldus Jannelies.

In Soest staat ze bekend als een wethouder die geen blad voor de mond neemt, en open en eerlijk de mensen tegemoet treedt. “Jannelies is een echt mensen-mens” aldus fractievoorzitter Peter Lucas van CDA Soest/Soesterberg. Hij feliciteert Jannelies en de gemeente Baarn van harte met deze overeenkomst.

Als wethouder in Soest had Jannelies een aantal pittige dossiers in haar portefeuille, onder ander sporthuisvesting, jeugdzorg en het laatste jaar BBS, maar ook in haar Baarnse Portefeuille ziet ze uitdagingen, vooral duurzaamheid en watermanagement.  Jannelies: “Ik maak me zorgen over de toekomst van onze kinderen met de huidige klimaatveranderingen. Ik vind het soms gehoorde argument dat je er als individu of zelfs als gemeente niets aan kunt doen onzin. Dus mooi dat ik met duurzaamheid en milieu in Baarn aan de slag mag."

Jannelies kijkt uit naar de periode met het CDA in Baarn. “In Soest had ik een uitstekende relatie met de fractie en college, dat verwacht ik zeker ook in Baarn te zullen hebben met de fractie waar ik inmiddels al mee heb kennisgemaakt.” Aldus Jannelies die er aan toevoegt dat ze het van belang vindt om met alle fracties in de gemeenteraad goed door een deur te kunnen.

Jannelies is erg blij dat ze kan wonen en werken in de regio. Ze heeft net een nieuw huis in Soest gekocht, waar ze momenteel in de vrije tijd aan klust, Jannelies: "doordat ik straks niet meer 2 uur per dag in de auto zit voor het werk en een parttime functie heb (0,7 fte) heb ik meer tijd voor de kinderen en de dieren. Mijn dochter heeft een paard, de kinderen hebben beide een hond en we hebben katten, kippen en vissen.............drie keer raden wie daar de meeste zorg aan heeft?"

Ook haar kinderen vinden het leuk dat hun moeder “lekker dicht in de buurt” komt werken.

Jannelies: "ik heb ze gevraagd of ze het okay vonden als ik weer als wethouder zou gaan werken en daar kreeg ik een positief antwoord op".

De fractie van het CDA Soest/Soesterberg is blij dat Jannelies in Baarn en in de regio aan de slag kan vanwege haar kwaliteiten en persoonlijkheid, en wenst haar, de CDA-fractie van Baarn en het Baarnse college veel succes toe.

 

Namens de fractie,

Alex Strengholt, fractieassistent CDA Soest/Soesterberg in gesprek met Jannelies Vissers

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.