24 mei 2019

Gerrit Jan van den Berkhof overleden

Op zondag 19 mei is Gerrit Jan van den Berkhof overleden op 68-jarige leeftijd. Van den Berkhof was 39 jaar een betrokken lid van het CDA. Van den Berkhof gold als iemand die zaken vasthoudend kon agenderen, en deed dit op een zeer innemende wijze. Hij kreeg zo veel voor elkaar. Snel internet in het buitengebied was zo’n onderwerp waar hij zich succesvol voor heeft ingespannen.

Dit succes begon drie jaar geleden, toen hij in 2015 een email aan CDA-statenlid Derk Boswijk schreef over de trage up- en downloadsnelheid rondom zijn onderneming in Breukelen. Boswijk is toen aan de slag gegaan om in de provincie steun te krijgen om snel internet te realiseren in buitengebieden van de provincie Utrecht. En met succes. Vorig jaar kon er in Stichtse Vecht een feestelijke bijeenkomst worden georganiseerd, waarbij Van Den Berkhof samen met de voormalig wethouder Frank van Liempdt en lokale ambassadeurs de komst van glasvezel vierden.

Voor de jachthaven Ruimzicht in Breukelen, waar Van den Berkhof eigenaar van was, wilde hij dit snelle internet graag realiseren. Het was niet alleen nodig om het reserveringssysteem van de sloepen te laten werken, maar ook vond Gerrit Jan het belangrijk voor de bereikbaarheid van ouderen die zorg behoeven.

Naast zijn actieve lidmaatschap bij het CDA, was Van Den Berkhof ook betrokken bij het Plassenschap Loosdrecht. CDA-Raadslid Pim van Rossum sprak voorafgaand aan de vergaderingen vaak met hem. Hij kreeg dan altijd weer een hoop huiswerk mee, waar hij “ook even naar moest kijken”. De flora en fauna van het gebied ging hem aan het hart. Van den Berkhof schroomde dan ook niet om het raadslid mee te nemen naar de nieuwe legakkers om daar te kijken en hier passievol over te vertellen. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.