11 november 2019

Geslaagd boerenontbijt in Kockengen

Afgelopen zaterdagochtend heeft het CDA Provincie Utrecht in samenwerking met Utrechtse boeren een boerenontbijt georganiseerd. Het doel was om boeren de kans te geven om op een laagdrempelige manier met CDA-volksvertegenwoordigers op Europees, landelijk, provinciaal en lokaal niveau in gesprek te gaan. Met ongeveer 100 aanwezigen was het een positieve bijeenkomst met goede gesprekken, dialoog en kritische vragen. Ook uit Stichtse Vecht waren er verschillende agrarische ondernemers een raadslid en wethouder aanwezig.

Onder leiding van Eline Vedder, melkveehoudster en Statenlid in Drenthe, konden boeren in gesprek met Tweede Kamerlid Jaco Geurts over de landelijke actualiteit, met Esther de Lange voor het Europees perspectief en Chris Westerlaken vanuit provinciaal oogpunt. Daarnaast was ook Gerard Migchels aanwezig, CDA-raadslid en tevens onderzoeker aan de Wageningen Universiteit op het gebied van veehouderij.

Provinciaal fractievoorzitter Derk Boswijk: “Dit boerenontbijt is een voorbeeld van volksvertegenwoordigers die niet alleen tijdens verkiezingen verantwoording afleggen – of makkelijk via twitter – maar zich kwetsbaar opstellen en direct het gesprek aangaan. Voor ons als CDA Provincie Utrecht is dit zeker voor herhaling vatbaar.”

Het boerenontbijt vond plaats op de boerderij van de familie Segers in Kockengen. Mede dankzij de gulle donaties van enkele betrokkenen kon iedereen genieten van een heerlijk boerenontbijt met onder andere vruchtenschappen van Schulp en kaas die gesponsord was door de CDA-fractie in Woerden. Dat boeren belangrijk zijn voor het CDA bleek ook uit het feit dat zowel partijvoorzitter Rutger Ploum als fractievoorzitter in de Tweede Kamer Pieter Heerma bij het ontbijt aanschoven.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.