23 januari 2019

In memoriam Jaap Verkroost

Op dinsdagavond 22 januari j.l. is voormalig CDA-wethouder Jaap Verkroost overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Jaap is 68 jaar geworden.

Jaap heeft zich als actief CDA-, sport en gemeentelijk bestuurder ingezet voor de inwoners van Maarssen en later Stichtse Vecht.

Vooral als wethouder heeft hij veel tot stand gebracht en bijgedragen aan de maatschappelijke voorzieningen in de gemeente Stichtse Vecht. Hij stond onder andere aan de wieg van de vorming van de regionale bibliotheek Angstel, Vecht en Venen, was drager van het gebiedsgericht werken, initiatiefnemer van Maarssen on Ice, legde de basis voor de decentralisaties in het sociaal domein naar de gemeente en was medeorganisator van het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en de oorlog in Nederlands-Indië.

Jaap benadrukte altijd het belang van verenigingen en vrijwilligers. Hij was daarom vaak bij lokale activiteiten aanwezig om als wethouder het bestuur onder de mensen te brengen.

Na zijn wethouderschap is Jaap als vanzelfsprekend verder gegaan met bestuurswerk binnen kerkelijk Tienhoven, de gebiedscommissie en de Stichting Oud Hollandse waterlinie.

Met zijn overlijden verliest het CDA een bestuurder die veel voor de gemeente, haar inwoners en onze partij heeft betekent.

Wij wensen zijn vrouw José heel veel sterkte toe bij de verwerking van dit grote verlies.

CDA Stichtse Vecht

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.