11 januari 2018

Nieuwjaarsbijeenkomst CDA Stichtse Vecht

Nadat op 1 januari door een drietal dapperen vanuit CDA Stichtse Vecht aan de Nieuwjaarsduik in Nieuwersluis was deelgenomen vond op 11 januari een hele andere activiteit plaats.  Met een stuk meer deelnemers :-) . 

De nieuwjaarsbijeenkomst van CDA Stichtse Vecht. Met stampotbuffet en mét CDA gedeputeerde Mirjam Maasdam. 

Tijdens haar toespraak werd onder andere ingegaan op het onderwerp "snel internet voor het Utrechtse platteland".  Met een aantal deelnemers ontstond een levendige discussie over dit, ook voor onze gemeente belangrijke, onderwerp.

Het CDA vindt het belangrijk dat er "snel internet" beschikbaar komt in de hele provincie Utrecht, dus zeker ook in de buitengebieden. De aanmelding hiervoor is opengesteld en er wordt via de media en spandoeken de nodige aandacht voor getrokken. Duidelijk werd ook dat er nog vragen waren over de bekostiging van aansluitingen voor huizen die verder van de openbare weg af liggen. 

Snel internet wordt door het CDA gezien als een basisvoorziening, is belangrijk voor lokale economie, onderwijs, leefbaarheid van het platteland, zorg op afstand maar ook om vanuit huis optimaal te kunnen werken. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.