10 maart 2018

NL DOET: Nieuwer ter Aa

Het Dorpshuis Ons Genoegen in Nieuwer ter Aa is een multifunctioneel gebouw dat wordt ingezet voor sport, vergaderen, feesten, dokterbezoek en een heuse dorpswinkel. Vorig jaar won de enthousiaste club vrijwilligers met hun dorpshuis en inzet nog beloond met het Appeltje van Oranje dat door koningin Maxima in het dorpshuis werd uitgereikt. 

Vandaag minder hoog bezoek. Een aantal CDA-ers kwam een handje helpen in het kader van NL Doet. Er werden o.a. grote plantenbakken gevuld, een schuur opgeruimd en een muur vrijgemaakt van klim-op. En de dorpswinkel bleef ondertussen gewoon open.  

De afgelopen jaren heeft het CDA bij een aantal spots in Stichtse Vecht meegeholpen in het kader van NL Doet. Twee jaar geleden bij zwembad de Meent in Breukelen, vorig jaar bij zwembad de Koet in Kockengen. Wij vinden het belangrijk dat er in onze kernen goede voorzieningen zijn. 

Zeker dorpshuizen vervullen een heel belangrijke rol in de verschillende kernen van Stichtse Vecht. Ze zijn ontmoetingsplaatsen voor jong en oud maar worden daarnaast ook bij tal van activiteiten betrokken.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.