16 maart 2018

Verkiezingen 2018: Debat RTV SV

De aula van Broklede liep als snel vol met mensen die het Groot Verkiezingsdebat wilden volgen. Georganiseerd door RTV Stichtse Vecht en de gemeente Stichtse Vecht.  De zaal was "behangen" met materiaal van de verschillende partijen. Lijsttrekker Hetty Veneklaas was voor het CDA deelnemer aan dit debat. Bekijk voor haar start van het debat onderstaand filmpje. 

De avond werd geopend door burgemeester Marc Witteman. Daarna werd begonnen werd met een elevator-pitch van elke kandidaat op het podium. In één minuut je partij neerzetten is best een stevige uitdaging.  Vervolgens werden door een aantal aanwezigen aandacht voor een specifiek aspect van het raadswerk gevraagd.

Zo vroeg de kinderburgemeester Mijke Moons van Stichtse Vecht om een extra tekstdeel bij de raadsvoorstellen waardoor het ook voor kinderen duidelijker zou worden wat voor hun belangrijk is maar ook hoe én waar ze kunnen inspreken. Dit werd in verschillende varianten door alle partijen toegezegd.  

Door Guus Ydema van Stichting Duurzame Vecht werd gesteld dat gemeente hard aan de slag moet om duurzaamheid sneller te realiseren. Gevraagd werd of de kandidaten dit door het sluiten van een convenant inhoud wilden geven. Hierover was er geen eensluidend beeld te krijgen. 

De avond werd gepresenteerd door Sven Kockelmann. Iemand die de kandidaten duidelijk bij de les hield maar ook lachsalvo's bij het publiek veroorzaakte door zijn opmerkingen.  Een geslaagde avond met dank aan de organisatoren ! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.