Kopie van Utrechtse kandidaten
16 maart 2021

Stem op een van onze Utrechtse kandidaten!

Tot en met woensdag 17 maart zijn de stembussen open voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij er nog niet uit wie jouw stem krijgt? Maak dan kennis met onze Utrechtse kandidaten Jantine en Bert! Hieronder stellen ze zich voor:

Nr. 26 - Jantine Zwinkels

Mijn naam is Jantine Zwinkels. Ik ben 30 jaar oud en ben sinds 2018 gemeenteraadslid in Utrecht. De belangrijke onderwerpen uit de raad, waaronder betaalbaar wonen en duurzaamheid, spelen ook op landelijk niveau. Daar komt bij, dat corona een schadelijke impact heeft in onze economie en de sociale structuren in onze samenleving. Ik wil graag een steentje bijdragen aan het herstel daarvan en investeren in een nieuw toekomstperspectief, waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen de norm is. Ik wil mij ook in de Tweede Kamer gaan inzetten als volksvertegenwoordiger en hoop op uw stem te mogen rekenen. Kies voor nr. 26!

Nr. 36 - Bert van Steeg

Ik ben Bert van Steeg, 44 jaar, en woon met Corine en drie kinderen in Hoograven. Ik sta op plek 36 van de kandidatenlijst. Ik heb mij verkiesbaar gesteld, omdat ik vind dat de politiek een sterker CDA-geluid nodig heeft. Een geluid dat zich meer richt op wat we samen kunnen bereiken, minder op het individu en minder op de overheid. Juist in een wereld die snel verandert, dreigt het vertrouwen in de kracht van de samenleving zwakker te worden. Daarom vind ik verenigingen belangrijk en sport in het bijzonder, zeker ook in een stad als Utrecht. Daarnaast zet ik mij in voor perspectief voor ondernemers en binnensteden. De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat met name winkeliers en horecaondernemers hard zijn geraakt, met enorme gevolgen voor de steden en kernen van Nederland. Ik wil dat het CDA helpt dat perspectief terug te brengen en op die manier bijdraagt aan aantrekkelijke en leefbare binnensteden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.