12 mei 2022

Het CDA komt terug, maar in de rol als oppositiepartij

Het CDA komt terug, maar in de rol als oppositiepartij.

Gistermiddag heeft de informateur ons op de hoogte gebracht van zijn advies voor het vormen van een nieuw college van burgemeester en wethouders. Op basis van de gevoerde gesprekken adviseert hij een samenwerking tussen BVHlokaal, VVD, D66 en de SGP. Hij ziet hierin ‘een gebalanceerd en evenwichtig college voor de komende vier jaar, dat vorm kan geven aan de raadsbrede afspraken die er zijn gemaakt’.

Dat betekent dat het CDA Utrechtse Heuvelrug de komende 4 jaar haar kennis en kunde gaat inzetten vanuit een oppositierol, mits het advies wordt opgevolgd. De afgelopen 4 jaar heeft de fractie van het CDA UH telkens kunnen laten zien dat ze met hun grote netwerk, inzichten en resultaatgerichte instelling hebben kunnen bijdragen aan een betere leefomgeving op de Utrechtse Heuvelrug. En daar gaan de fractie- en commissieleden de komende 4 jaar weer mee verder, zij het vanuit een andere rol. Of het nu gaat om sociale aspecten van de samenleving waarin toegankelijke zorg dicht bij onze inwoners vanzelfsprekend is, om het behoud van groene en vitale dorpen in onze mooie gemeente, of om het ontwikkelen van plannen voor meer betaalbare woningen voor jong en oud, het CDA blijft zich inzetten voor deze belangrijke maatschappelijke waarden.
Chantal Broekhuis blijft als fractielid betrokken met een schat aan kennis als ex-wethouder op o.a. het Sociaal domein, dat een substantieel deel uitmaakt van onze gemeentelijke begroting.

We zijn blij met de raadsbrede afspraken die afgelopen maandag zijn afgerond, waar ons verhaal goed in naar voren komt. We wensen het nieuwe college veel succes.

Namens de fractie- en commissieleden,
Marina Roelofsen
Fractievoorzitter CDA Utrechtse Heuvelrug

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.