16 december 2020

Persbericht: 'Nieuwe samenwerking met Stichting Sociaal-Cultureel Centrum De Twee Marken'

Persbericht                                                                 15 december 2020

Nieuwe samenwerking met Stichting Sociaal-Cultureel Centrum De Twee Marken

De gemeente heeft het eigendom van het gebouw en de gronden van De Twee Marken in Maarn overgenomen van de Stichting Sociaal-Cultureel Centrum De Twee Marken. De stichting blijft de exploitatie verzorgen en zal ieder kwartaal met de gemeente de prioriteiten bespreken van de noodzakelijke uitgaven om de exploitatie sluitend te houden. Dankzij deze nieuwe samenwerking biedt de gemeente meer zekerheid over de continuïteit van de activiteiten van gebruikers, huurders en inwoners van Maarn en Maarsbergen.

De Twee Marken is het sociaal, cultureel, sportief en educatief ontmoetingscentrum van Maarn en Maarsbergen en sinds 1975 een begrip. Het dorpshuis heeft een centrale ontmoetingsruimte, en naast diverse zalen ook een eigen sporthal. Veel lokale organisaties verzorgen hier hun activiteiten op het gebied van cultuur, creativiteit, sport en recreatie.

Chantal Broekhuis, wethouder : ‘Ik ben blij dat we samen tot deze opzet zijn gekomen en hierdoor de dorpsvoorziening in Maarn in stand kunnen houden. De gemeente wil het stichtingsbestuur hartelijk danken voor haar inzet de afgelopen tientallen jaren. Ik heb alle vertrouwen in de het bestuur en zie uit naar een plezierige samenwerking.’

Lex Halsema, voorzitter van het stichtingsbestuur: ‘Het is vooral een financiële verandering en voor de bewoners verandert er niets. We zijn heel blij met het gestelde vertrouwen van de gemeente en hopen hier nog lang activiteiten te kunnen faciliteren die inwoners met elkaar verbinden.’

De Twee Marken sinds 1975

De bouw van De Twee Marken startte in december 1974. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Ir. J. Jonkman. Op 18 oktober 1975 wordt het in gebruik genomen met een sportzaal, een grote zaal, een jeugdsociëteit, een hobby annex peuter ruimte, een ontmoetingsruimte en een kegelbaan. Tegenwoordig is de bar er nog steeds, maar er is inmiddels ook veel veranderd. Er wordt geen kleurentelevisie meer verloot bij het Rad van Fortuin en de kegelbaan is ook verdwenen. Na de grote verbouwing in 1990 is de oorspronkelijke sportzaal veranderd in twee zalen en staat er een grote sporthal aan de voorzijde van het gebouw. Aan de zijkant van de sporthal zijn toen ook ruimtes gemaakt voor destijds Cerein, en achter de bibliotheek vergaderkamers. Daar zat lang de backoffice van Z-O-U-T. Diverse bandjes hebben er opgetreden.

Einde Persbericht.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.