21 april 2023

Peter Kranenburg: '50 km voor het Revius in Doorn'

Snelheidsverlaging bij Revius Doorn

Onlangs is de provincie Utrecht akkoord gegaan met het verleggen van de bebouwde komgrens van Doorn zodat bij het Revius de snelheid wordt verlaagd naar 50 km/u.
Mede op initiatief van het CDA is nu voor deze korte termijn optie gekozen omdat het verlagen van de snelheid van de gehele N225 tussen Doorn en Driebergen van 80 naar 60 km/u pas op langere termijn mogelijk blijkt.

Het doel van de snelheidsverlaging is simpel: de fietsveiligheid voor schoolgaande kinderen en andere weggebruikers verbeteren.

Het is nog niet helemaal duidelijk waar de nieuwe bebouwde komgrens van Doorn komt te liggen. Is dat bij de oversteek waar de Oude Rijksstraatweg aan de Driebergsestraatweg raakt, of bijvoorbeeld verder westelijk bij de Velperengh?

Namens de CDA fractie is Peter Kranenburg uit Doorn de woordvoerder op dit onderwerp in de gemeenteraad. Hij is zelf oud-Reviaan en zal bij het college van B&W blijvende aandacht vragen voor dit onderwerp.

Wilt u op de hoogte blijven van dit plan of wilt u ons uw aandachtspunten meegeven over dit onderwerp, neem dan contact op met Peter Kranenburg. Dat kan per email [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.