29 maart 2021

Samenwerking Huisartsen en Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Samenwerking Huisartsen en Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Voor de zorg voor kinderen en jongeren werkt de gemeente Utrechtse Heuvelrug goed samen met de huisartsen. Ouders bespreken over het algemeen eerst met de huisarts gezondheidsproblemen van hun kind. De huisarts adviseert, onderzoekt, behandelt of verwijst vervolgens door naar een specialist of zorginstelling.

Samen met de huisartsen hebben we gekeken en onderzocht hoe we de zorg aan kinderen kunnen verbeteren. Zodat kinderen sneller de juiste hulp en zorg krijgen die nodig is en niet onnodig worden doorverwezen naar een specialist of instelling. Daarvoor zijn een paar huisartsen gaan werken met praktijkondersteuners voor geestelijke gezondheidszorg. De eerste resultaten zijn goed. Daarom verbreden we nu de samenwerking naar de andere huisartsen.

De huisarts kan voor de juiste zorg voor het kind en dus straks ook doorverwijzen naar de praktijkondersteuner GGZ om verder te helpen. Bijvoorbeeld voor verheldering van gezondheidsproblemen of voor een kortdurende behandeling. De praktijkondersteuner bespreekt regelmatig met de huisarts hoe het gaat zodat de huisarts overzicht kan houden. Net als de huisarts heeft de praktijkondersteuner GGZ beroepsgeheim.

Chantal Broekhuis
Wethouder Utrechtse Heuvelrug
Reacties: [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.