Chantal Broekhuis

Raadslid

Raadslid CDA Utrechtse Heuvelrug
46 jaar, woonachtig in Driebergen-Rijsenburg, Samenwonend bonusmamma, Ingenieur, veranderkundige, specialist maatschappelijke organisaties en -vastgoed. 

Fijn om kennis met u te maken! Ik ben Chantal Broekhuis, Raadslid in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Het beste gevoel van de wereld is dat je van betekenis bent voor een ander. Dit is mijn levensmotto en waarom ik met hart en ziel invulling geef aan het mooie rol van Raadslid. Vanuit Christen Democratisch perspectief lever ik mijn bijdrage aan de samenleving. 

We leven niet alleen voor onszelf, maar we zijn pas mens door met elkaar te leven. De overheid zorgt voor de basis van sociale zekerheid: voor iedereen is er gezondheidszorg, onderwijs en inkomen. En, de overheid moet zorgen voor mensen die kwetsbaar en afhankelijk zijn. De menselijke maat mag daarbij niet uit het oog worden verloren. De overheid is er om samenleven mogelijk te maken voor ons allemaal. Samenwerking en wederzijds vertrouwen zijn hierbij van belang. De overheid is er ook om grenzen te stellen en onrecht te bestrijden, ze moet rechtvaardig zijn.

Ik hou van het dorpse leven in onze gemeente. Ik heb enorm veel waardering voor onze vrijwilligers, mantelzorgers, maatschappelijke organisaties en verenigingen die onze samenleving zo rijk maken. Voor het CDA begint politiek met de erkenning van maatschappelijk initiatief. Mensen, buurten, sportclubs, scholen, kerken, moskeeën, zorginstellingen, bedrijven: ze leveren allemaal een unieke bijdrage aan de samenleving. Ik zet mij in voor het versterken van de onderlinge betrokkenheid en verbondenheid in onze samenleving. 

Onze gemeente kenmerkt zich natuurlijk ook door onze prachtige natuur en cultuur. De Stichtse Lustwarande doet menigeen omkijken op de fiets. We wonen nota bene in een Nationaal Park! Er zijn veel verborgen schatten in onze gemeente. Daar moeten we zorgvuldig mee omgaan. Vanuit een besef van verbondenheid tussen de generaties voel ik mij geroepen tot zorg voor onze waardevolle natuur en cultuur.

Heeft u vragen of loopt u ergens tegenaan in onze gemeente, laat mij het gerust weten. Ik ben bereikbaar via de mail [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.