09 februari 2022

17-jarige Ivo van der Tol jongste kandidaat bij gemeenteraadsverkiezingen in Woerden

Op plaats 10 op de lijst bij het CDA Woerden staat de jongste kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in gemeente Woerden. De 17-jarige Ivo van der Tol is al van jongs af aan geïnteresseerd in de politiek en anderhalf jaar geleden politiek actief geworden. Hij wil zich graag inzetten voor thema’s die van belang zijn voor jongeren: woningbouw en de energietransitie. Ivo: ‘Jongeren stemmen minder vaak dan ouderen, terwijl er wel belangrijke besluiten worden genomen over onze toekomst. Ik wil graag jongeren aanmoedigen hun stem te laten horen en ik wil die stem vertegenwoordigen!’.

Op vrijdag 4 februari heeft burgemeester Molkenboer alle kandidatenlijsten vastgesteld. Op de lijst van het CDA Woerden staat de jongste van alle gemeenteraadskandidaten, het is de 17-jarige Ivo van der Tol. De jonge Ivo, die in 6 vwo zit, heeft in het afgelopen jaar ook meegeschreven aan het Verkiezingsprogramma van het CDA Woerden. Anderhalf jaar geleden is hij lid geworden van het CDA en ook betrokken geraakt bij de lokale afdeling.

Voor Ivo is de keuze voor het CDA Woerden een logische: ‘Al langere tijd ben ik geïnteresseerd in politiek net zoals mijn oom en opa. Toen ik 16 werd ben ik me in verschillende partijen gaan verdiepen om te kijken welke het beste bij mij paste. Nadat ik het visiedocument Zij aan Zij van het CDA had gelezen wist ik het zeker dat het CDA bij mij paste en ben ik lid geworden.’
Waarvoor hij zich wil gaan inzetten? Ivo ziet dat duidelijk voor zich: ‘Belangrijke thema’s voor mijn leeftijdsgenoten zijn de energietransitie en woningbouw. Samen met de andere jonge CDA’ers op de lijst ga ik me daar extra voor inspannen! We zijn op de goede weg maar moeten de komende jaren echt grote stappen zetten om ervoor te zorgen dat jongeren in een duurzame gemeente Woerden kunnen wonen’.

Speciale aandacht heeft Ivo ook voor de wijk Molenvliet: ‘Van mijn 18 levensjaren heb ik er 16 in de wijk Molenvliet gewoond. Ik ben hier naar school gegaan en opgegroeid. Ik ken de wijk goed en daarom wil ik mij graag inzetten voor Molenvliet. Mijn belangrijkste aandachtspunten voor de wijk zijn het groen in de wijk, het tegengaan van geluidsoverlast van A12 en Hollandbaan, goed onderhoud van straten, stoepen en fietspaden en natuurlijk de strijd tegen mogelijke olie- en gasboringen onder de wijk’.

Mocht hij gekozen worden in de gemeenteraad dan moet hij nog heel even geduld hebben. Ivo: ‘Pas als ik 18 word in september mag ik ook lid worden van de gemeenteraad, want daar moet je 18 jaar voor zijn. Maar of ik in de raad kom of niet, ik zal me sowieso blijven actief blijven voor het CDA Woerden in de komende jaren!’

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.