21 april 2018

Ad de Regt formateur bij coalitievorming Woerden

AD DE REGT AANGESTELD ALS FORMATEUR BIJ DE COALITIEVORMING IN WOERDEN

De formatiebesprekingen in Woerden tussen het CDA Woerden, Lijst van der Does, CU/SGP Woerden en D66 Woerden zullen worden begeleid door gespreksleider-formateur Ad de Regt. Dit hebben de formerende partijen onlangs bekendgemaakt. De Regt wordt hiermee de opvolger van informateur Martijn Vroom, die heeft aangegeven gezien de benodigde inzet de formatie niet te kunnen combineren met zijn werkzaamheden als burgemeester in Krimpen a/d IJssel.

Drs. Ad de Regt (60) is wethouder in IJsselsteijn, oud-wethouder in Oudewater en al meer dan 30 jaar werkzaam in het lokale publiek domein en voor zorg- en onderwijsorganisaties. Hij vervulde daarin diverse rollen, onder andere als bestuurder, adviseur, procesbegeleider, mediator en coach. Voor de gemeente Woerden was hij eerder actief als extern procesmanager voor de totstandkoming van de Verkeersvisie 2030 via burgerparticipatie. Oudewater en Woerden delen de ambtelijke organisatie, dus hij kent niet alleen de bestuurlijke maar ook de ambtelijke context in Woerden goed.

CDA Woerden fractievoorzitter Arjan Noorthoek gaf namens de formerende partijen het volgende te kennen : "We zijn blij dat Ad het formatieproces wil begeleiden in de komende weken. Hij heeft zeer veel ervaring èn kan meteen aan de slag omdat hij de bestuurlijke en ambtelijke context van Woerden zo goed kent."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.