18 januari 2021

Bezorgdheid over autobranden

CDA WOERDEN VRAAGT NAAR AANPAK OM AUTOBRANDEN REGEN TE GAAN

In de vroege morgen van zaterdag 16 januari 2021 gingen vijf auto’s aan de Hobbemastraat in Woerden in vlammen op. Het was de tweede autobrand in 2021 en ook in het laatste halfjaar van 2020 vonden diverse autobranden plaats. Het CDA Woerden heeft daarom vragen gesteld aan het college. De partij wil weten of er mogelijk een verband is tussen de branden en welke maatregelen worden ingezet om brandstichters op te sporen.

CDA Woerden raadslid Rumo van Aalst: "Ik maak me zorgen over de serie autobranden die we in de afgelopen tijd hebben gezien. Autobranden hebben een grote impact op het veiligheidsgevoel van onze inwoners. De financiële schade is aanzienlijk en vaak lezen we van schrijnende situaties van omwonenden en getroffenen. Het CDA Woerden vindt het belangrijk dat stevig wordt ingezet om hier een einde aan te maken".

In 2018 vond ook een serie autobranden plaats in Woerden. Het CDA heeft de bestrijding van autobranden toen als prioriteit laten opnemen in het Integraal veiligheidsplan van de gemeente Woerden. De christendemocraten willen daarom van de burgemeester weten wat er in de afgelopen jaren door de politie en gemeente is gedaan om deze vorm van zware criminaliteit tegen te gaan en of er mogelijk een relatie is tussen de recente autobranden.

Van Aalst: "Wij realiseren ons dat het opsporen van de daders van autobranden lastig is. Daarom zijn mogelijk meerdere maatregelen nodig. Bijvoorbeeld de inzet van politiedrones. Een aantal gemeenten heeft eerder ook tipgeld uitgeloofd. Graag horen wij van het college welke maatregelen worden ingezet of overwogen".

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.