02 april 2017

Bloemzaad voor een watervriendelijke tuin

De fracties van CDA Woerden en Lijst van der Does slaan de handen ineen, en delen de komende weken zakjes bloemzaad uit aan inwoners van de gemeente Woerden die in hun tuin tegels willen ruilen voor planten.

De gemeente Woerden doet mee aan de landelijke actie 'Natuurlijk, de watervriendelijke tuin', waarbij inwoners worden opgeroepen hun tuin groener te maken. Het voordeel daarvan is dat bij flinke regenval het water beter weg kan zakken in de bodem, tuinen minder opwarmen op warme dagen en er wordt bijgedragen aan het doel van een klimaatneutrale gemeente.

De fractie van het CDA Woerden en de fractie Lijst van der Does ondersteunen deze actie van de gemeente door bloemzaad ter beschikking te stellen. Het CDA heeft al eerder zakjes bij-vriendelijk bloemzaad uitgedeeld, op onder andere de Septembermarkt in Harmelen. Nu kunnen inwoners van de gemeente Woerden die bij-vriendelijke planten in hun tuin willen hun naam en adres mailen naar t.vansoest@cdawoerden.nl. Zij krijgen dan een zakje bij-vriendelijk bloemzaad thuisbezorgd.

De fractie Lijst van der Does zal 8 april tussen 12 en 15 uur bij Tuincentrum de Bosrand zonnebloemzaden uitdelen. De persoon die aan het einde van de zomer hiermee de hoogste zonnebloem heeft gekweekt wint dan een prijs.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.