01 maart 2022

Fietsroutes in Snellerpoort moeten ruim baan geven aan de fietser

CDA Woerden wil dat de fietsroutes die het station via de nieuwe wijk Snellerpoort verbinden met Snel en Polanen ruim baan geven aan de fietser. De partij vindt de huidige tekeningen met fietspaden met haakse bochten zorgelijk. Raadslid Job van Meijeren: ‘Zorg dat het fietspad hier als een uitnodigende rode loper tussen station en Snel en Polanen komt te liggen, met vloeiende bochten, zodat de fietser hier de koning van de weg is’.

De gemeenteraad van Woerden besluit donderdag over de aanleg van een fietstunnel onder de Beneluxlaan bij het Roche-gebouw. Daarmee komt er een einde aan een verkeersknelpunt bij de rotonde van de Steinhagenseweg waar veel ongelukken zijn gebeurt met overstekende fietsers. Ook de fietsroutes naar de nieuwe fietstunnel toe worden vastgesteld en daarom heeft het CDA het voorstel ingediend om hier nog meer aandacht voor de fietser te geven. De partij wil verder dat de toegang tot het winkelcentrum Snel en Polanen met de fiets ook de aandacht krijgt bij de verdere uitvoering van de plannen.

Raadslid Job van Meijeren: ‘Onlangs hebben we met de fietsersbond een aantal knelpunten bezocht en ook besproken hoe je fietsen meer aantrekkelijk kunt maken in Woerden. Vanaf het station naar Molenvliet loopt er een hele mooie vloeiende fietsroute over de Singel. Zo’n soort fietsroute hebben we ook richting Woerden-oost voor ogen. Door de toekomstige fietstunnel gaan straks 7000 fietsers per dag is de verwachting, dan moet je die ook ruim baan geven. Nu nog zijn er haakse bochten ingetekend, waarschijnlijk omdat de stedenbouwkundige dit mooi vond. Maar we moeten echt naar een meer vloeiend fietspad door de nieuwe wijk Snellerpoort, waardoor het een feest wordt om met de fiets vanuit Snel en Polanen en Snellerpoort naar de binnenstad te fietsen’.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.