04 juli 2020

Minister Hugo de Jonge bezoekt Woerden

"INVESTEREN IN TECHNIEK EN ONDERWIJS, VOOR MKB IN DE REGIO"

Vice-premier en CDA kandidaat-lijsttrekker Hugo de Jonge bracht op zaterdag 4 juli 2020 een bezoek aan Woerden. Als gast bij Verweij Houttechniek sprak hij daar met ondernemers en CDA’ers uit Woerden over investeren in techniek en onderwijs om het MKB zo sterker uit de crisis te laten komen. De Jonge bezocht Woerden in het kader van een regiotour langs tien plaatsen in het gehele land. Hij is op campagne voor de lijsttrekkers-verkiezing van het CDA.

Het werkbezoek van De Jonge aan de regio Utrecht-West is niet toevallig. Juist afgelopen week werden de MKB-deals bekend gemaakt. Ook de maakindustrie in Utrecht-West krijgt de komende jaren een forse bijdrage voor vernieuwende technische onderwijsvormen met directe sturing vanuit het MKB, waaronder de Technohub in Woerden. Bij Verweij Houttechniek vertelde David Verweij, eigenaar en voorzitter van het platform bedrijven Utrecht-West, meer over deze deal en het belang van de lokale MKB voor de economie.

In een speech eerder deze week noemde Hugo de Jonge investeren in de regio van groot belang om de gevolgen van de Corona-crisis te kunnen opvangen. "We moeten slim investeren in de structuur van onze economie. In banen, in kennis en in infrastructuur. Daarom moeten we meer investeren in de regio’s. Wat ondernemers hier voor elkaar krijgen in samenwerking tussen bedrijven, overheden, onderwijs en kennisinstellingen is een goed voorbeeld", aldus de vice-premier.

Het werkbezoek van Hugo de Jonge maakt onderdeel uit van zijn campagne voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Hij bezocht in het kader daarvan zaterdag tien plekken in heel Nederland. Lokale CDA’ers Arjan Noorthoek (wethouder), de raadsleden Job van Meijeren en Vera Streng en de afdelingsvoorzitter Robin Dorsman waren ook bij het werkbezoek aanwezig.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.