27 november 2017

Oud-minister Karla Peijs lijstduwer CDA Woerden

OUD-MINISTER KARLA PEIJS LIJSTDUWER VOOR HET CDA WOERDEN

Oud-minister en oud-Commissaris van de Koningin Karla Peijs is lijstduwer van het CDA Woerden bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Mevrouw Peijs was minister van Verkeer en Waterstaat in de kabinetten Balkenende 2 en 3, en Commissaris van de Koningin in Zeeland. De inwoonster van de gemeente Woerden en voorzitter van het Dorpshuis Harmelen staat op nummer vijftig op de lijst.

Mevrouw Peijs was graag bereid lijstduwer te zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen in Woerden. "Het CDA in Woerden staat midden in de samenleving, dat zie je wel aan de lijst met kandidaten die allemaal actief zijn in de samenleving. Daar draag ik met mijn kennis en ervaring graag aan bij".

Volgens lijsttrekker Arjan Noorthoek is het niet voor niets dat het CDA vijftig kandidaten heeft, waaronder mevrouw Peijs. Hij stelt: "De afgelopen jaren is het bestuur van de gemeente op een afstand van de inwoners komen te staan, met veel wethouders van buiten en door zorgen van inwoners niet serieus te nemen. Ik ben trots op onze lijst, die vol staat met herkenbare inwoners van Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld, die weten wat er daar leeft en die actief zijn in het verenigingsleven".

"De kennis van mevrouw Peijs als Minister van Verkeer en Waterstaat zou misschien best nog wel eens van pas kunnen komen voor Woerden", aldus Noorthoek. Hij wijst op de knelpunten in de ontsluiting van Woerden West en Oost, die de afgelopen jaren nog niet zijn opgelost. Het CDA wil graag vaart maken met de eventuele aanleg van een Westelijke Randweg, en samen met de provincie Utrecht de verkeersknelpunten langs de Steinhagense weg aanpakken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.