13 maart 2018

"Uitblijven van woningbouw in Zegveld is frustrerend"

Het CDA Woerden vindt de uitblijvende woningbouw in Zegveld frustrerend. De partij stelt vragen aan het College van B & W om helderheid te krijgen over het feit waarom de bouw van woningen in de projecten Pionier en Weidz zo lang op zich laat wachten. Het CDA wil dat de gemeente haar eisen bijstelt.

(KLIK HIER - Artikel 40 vragen CDA Woerden fractie over woningbouw Zegveld)

CDA-raadslid en Zegvelder Job van Meijeren is het wachten zat, net als veel andere Zegvelders: "Men vraagt mij steeds waarom het allemaal zo lang moet duren. Met lede ogen moet ik aanzien dat de planning steeds maar verschuift, en jongeren in Zegveld òf kiezen voor huizen in de omgeving óf zich scheel betalen. Ouderen staan in de rij om te verhuizen naar de Pionier. Inmiddels kun je in Zegveld beter een huis kopen via Facebook dan via Funda; de prijzen zijn torenhoog".

Het CDA Woerden wil van het College weten wat de huidige stand van zaken is en waarom er steeds wordt uitgesteld. De partij vraagt het College om de eisen bij te stellen. Van Meijeren: "Mijn indruk is dat de gemeente teveel eisen stelt aan dit soort ontwikkelingen, terwijl we ook weten dat de woningnood hier enorm is. Dan moet je je eisen bijstellen als gemeente, en water bij de wijn doen". Het CDA Woerden vraagt dan ook om een ultieme inspanning om tot een akkoord te komen bij beide projecten.

Van Meijeren noemt de woningbouw essentieel voor het dorp: "Als je de voorzieningen in Zegveld in stand wilt houden moeten de jongeren van hier ook de kans krijgen zich in Zegveld te blijven vestigen. Voor ouderen geldt hetzelfde. Wij willen dat mensen op leeftijd hier in Zegveld oud kunnen worden. De bouw van ouderenwoningen op de locatie Pionier betekent zelfs twee vliegen in één klap; de vrijkomende woningen komen komen weer ten goede aan andere Zegvelders. De afgelopen jaren ben ik steeds voor en achter de schermen bezig geweest om tempo te krijgen in deze ontwikkelingen. Het steeds weer uitblijven van de woningbouw is mijn grootste frustratie als raadslid. Ik wil dat dit nu wordt doorbroken, in het belang van ons dorp".

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.