27 januari 2018

Verenigingenspel - Zegveld op z'n best

(door Rumo van Aalst, kandidaat-raadslid CDA Woerden)

WAT EEN FEEST !

Voor het eerst kandidaat-raadslid. Dan ga je het allemaal beleven. Afgelopen zaterdagavond ging ik op weg naar het Verenigingenspel in Zegveld. Daar aangekomen bleek al snel de populariteit van dit jaarlijkse Zegveldse evenement. Heel veel mensen die ook op weg waren naar de Milandhof, en het zoeken naar een parkeerplek was het eerste vraagstuk van de avond.

Uiteindelijk kon ik tegen 20.00 uur in een bomvolle sportzaal aan de CDA-tafel plaatsnemen, samen met Toos van Soest, Vera Streng, Henny Ekelschot, Arjan Noorthoek, en de Zegvelder Job van Meijeren. We namen het op tegen 77 andere enthousiaste teams.

We gingen goed van start, tot het moment dat bij ons de Belgenvraag op tafel kwam. De joker bracht daar gelukkig nog redding, en we bereikten een mooie derde (3e) plaats bij de tussenstand. Daarna ging het echter stroever. Het werd al snel duidelijk dat er onder ons geen cocktaildrinker school. Appels gooien we kennelijk in de winkelwagen zonder goed te kijken hoe ze eruit zien, en ineens kon ook niemand zich meer de naam van die bekende mode-ontwerper uit de Robijn reclame herinneren.

En toen kwam het moment van de bekendmaking van de einduitslag. Je voelde de spanning in de zaal stijgen. Geheel tegen hoop en verwachting in kwam het CDA uit op een twee-en-twintigste (22e) plaats. De eindoverwinning was voor 'De Vrolijke Borrelnootjes'. Van harte gefeliciteerd! Bij de verkiezingen straks in Maart komen we dit topteam gelukkig niet tegen. Ook onze felicitaties aan de politieke collega’s van de VVD en D66 met hun prima respectievelijk derde (3e) en vierde (4e) plaats. Al snel waren we het er echter over eens dat zij met een topprestatie in Januari gewoon véél te vroeg pieken. Tegen middernacht gingen we weer huiswaarts.

Een woord van dank en complimenten aan de organisatie en alle vrijwilligers, en aan de medewerkers van Gasterij De Milandhof voor een fantastische avond in Zegveld. Wat een feest!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.