11 februari 2017

Vragen over scholenbouw in Kamerik

CDA WOERDEN WIL DUIDELIJKHEID OVER UITSTEL SCHOLENBOUW KAMERIK

Op 30 januari 2017 heeft de Woerdense gemeenteraad van het college een informatiebrief ontvangen, over de nieuwbouw van het scholencluster in Kamerik en de gesprekken over de herinrichting van het terrein van VV Kamerik. De scholenbouw wordt anderhalf jaar uitgesteld vanwege nog lopende gesprekken over de herinrichting van het terrein van de voetbalvereniging. Het CDA wil weten wat de oorzaken hiervan zijn, en heeft daartoe zgn. Artikel 40 vragen ingediend (om te lezen: KLIK HIER)

Het uitstel is ontstaan omdat de gesprekken met VV Kamerik over de inrichting van het sportterrein nog niet zijn afgerond. Het CDA Woerden wil weten wat er de oorzaak van is dat hier meer tijd voor nodig is. De partij vraagt zich af of dit niet eerder bekend was. Verder wil het CDA weten welke uitgangspunten in de gesprekken met VV Kamerik worden gebruikt om te komen tot een oplossing. De voetbalvereniging zal één van zijn velden verliezen, en dat betekent dat er extra investeringen nodig zijn in het kunstgrasveld om dit tot een volwaardig voetbalveld te maken.

De fractieassistenten René Hofma en John Boere stellen de vragen namens het CDA Woerden. Hofma: "Het uitstel van de bouw van de school past volgens het College binnen de afspraken met het schoolbestuur. Dat is opmerkelijk nu er opeens anderhalf jaar uitstel is, en wij willen weten welke afspraken er zijn gemaakt". Hofma wil verder weten of er voor de gemeente financiële consequenties aan verbonden zijn. Het college suggereert in de brief namelijk dat er mogelijk extra middelen nodig zijn voor de herinrichting van het sportterrein.

Kameriker John Boere volgt het gebeuren op de voet: "De scholen en de voetbalvereniging zijn belangrijk voor ons dorp. Bovendien is één van de vrijkomende schoollocaties geschikt voor woningbouw, en daar moeten woningzoekenden nu mogelijk langer op wachten. De belangen voor ons dorp zijn groot, en dus willen we graag duidelijkheid van de gemeente.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.