24 februari 2018

Vrijwilligers en mantelzorgers doen enorm veel voor Woerden

Woerdense activiteit van de CDA Vrouwen organisatie voor de Stichting Present Woerden een groot succes.

Vrouwen van het CDA Woerden hebben op zaterdagmorgen 24 februari 2018 een groep Woerdense ouderen in het zonnetje gezet. Met een groep bewoners van het Park Oudeland bezochten ze de Woerdense Streekmarkt en dronken ze koffie in het Stadshotel. Ook landelijk CDA voorzitter Ruth Peetoom was hierbij van de partij. Het CDA Woerden voerde deze actie uit voor de Stichting Present Woerden, en wil ermee benadrukken dat enorm veel inwoners van Woerden zich inzetten als vrijwilliger en/of mantelzorger voor anderen.

"Vrijwel ieder jaar doet het CDA een vrijwilligersactiviteit voor de Stichting Present Woerden" laat CDA Woerden raadslid Toos van Soest desgevraagd weten. Dit jaar deden de vrouwen op de CDA kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 mee met de actie. Samen met een groep bewoners van het Park Oudeland bezochten zij de Streekmarkt en deden een kopje koffie in het Stadshotel, tot groot genoegen van de deelnemers.

"Het is enorm leuk om dit te kunnen doen voor inwoners die zelf niet meer zomaar naar de binnenstad kunnen gaan" laat Toos van Soest weten, die de initiatiefneemster van de actie is. Eén van de deelnemers aan de actie is de landelijk partijvoorzitter van het CDA, Ruth Peetoom: "Leuk om mee te doen, vandaag in campagnetijd, maar gelukkig weet ik dat het CDA hier in Woerden ook buiten verkiezingstijd veel in contact is met de inwoners".

CDA Woerden raadslid Vera Streng, ook van de partij, laat weten dat het CDA Woerden met de actie vooral ook alle vrijwilligers en mantelzorgers in Woerden in het zonnetje wil zetten. "Ouderen wonen steeds langer thuis, en dat betekent dat ze daar goede zorg (op maat) moeten krijgen. Daar zijn veel mantelzorgers bij betrokken, ook bij de activiteiten en ontmoetingsplaatsen in de dorpen en wijken. Zij zijn echt onbetaalbaar en we zijn hen veel dank verschuldigd. Het CDA wil hen dan ook blijven steunen met bijvoorbeeld het mantelzorgcompliment en goede respijtzorg. Daarbij willen we dat de gemeente een goede vraagbaak is voor mantelzorgers en vrijwilligers".

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.