30 oktober 2022

Een blik vooruit op de Provinciale Statenverkiezingen

Nog zes maanden en dan zijn de verkiezingen voor de provinciale staten en waterschappen op 15 maart 2023. Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Met een groepje van zeven mensen vormen we de programmacommissie van het verkiezingsprogramma.

In de afgelopen maanden zijn we vooral druk geweest met het ophalen van informatie bij verschillende partijen over onderwerpen zoals energie, economie, recreatie, wonen, natuur, een vitaal landelijk gebied en mobiliteit. Dit doen we door op werkbezoek te gaan bij onder andere de Rabobank Utrecht, Universiteit Utrecht, Transportbedrijf Van Bentum Woudenberg, Pon Logistiek Leusden, Regionaal Bureau Toerisme Heuvelrug en Vallei, boerenbedrijven, Utrechts Landschap en bij verschillende statenleden van het CDA.

Op 21 september zijn we in gesprek gegaan met verschillende wethouders, raads- en bestuursleden van het CDA uit de provincie Utrecht. Het is dan vooral goed om te horen wat de wensen en uitdagingen op lokaal gebied zijn. Zo willen we dat bijvoorbeeld de drukte rond en op de N224 en N226 onder de aandacht blijft en willen we veilige fiets(snel)routes realiseren. Het CDA wil werken aan maatwerkoplossingen in de wetenschap dat de vraag in ieder dorp verschillend kan zijn.

Het is ontzettend interessant om input te vergaren en te horen hoeveel zaken er met elkaar verweven zijn. Bedrijven willen graag investeren in duurzaamheid, maar lopen soms vast in regelgeving en vergunningen of het stroomnet is er simpelweg niet klaar voor. In het verkiezingsprogramma komen wij met plannen die de provincie Utrecht sterker, groener en solidair maken. Het biedt oplossingen aan huidige en toekomstige problemen door ze samen aan te pakken met oog voor elkaar.

Wanneer het programma is goedgekeurd door de leden, zal er gewerkt gaan worden aan de vormgeving van het programma en zal de campagne in volle gang gaan lopen. Helpt u mee om mensen warm te maken voor de provinciale statenverkiezing?

Nieuwsgierig naar meer?

Kunt u niet wachten tot het programma gedrukt is? Kom naar de algemene ledenvergadering op 21 november 2022.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.