25 september 2020

CDA Zeist wil update over de stand van zaken rondom Corona in Zeist

Fractievoorzitter Aline Pastoor van het CDA Zeist stelt vragen over de maatschappelijke impact van Corona voor Zeist. De fractie van het CDA wil meer inzicht van het college in maatregelen, trends, schooluitval en besmettingen in de zorg. Zie onderstaande vragen: 

Recente landelijke Corona-cijfers liegen er niet om. CDA Zeist maakt zich zorgen over het welzijn van onze inwoners. Aline Pastoor: ‘We maken ons zorgen over de effecten van Corona op het welzijn van onze inwoners. Daarom willen we inzicht in hoe het nu gaat in Zeist en welke maatregelen er getroffen worden. En ook over de nieuwe zoektocht naar saamhorigheid in de strijd tegen het virus.'

Het CDA wil daarom graag een update over de stand van zaken in Zeist, zodat wij inzicht krijgen in hoe het gaat met onze inwoners en wat ons te doen staat.

Kunt u de raad op korte termijn informeren, onder andere door in te gaan op onderstaande vragen:

  • zijn er ‘haarden’ ontstaan; zijn er trends te ontdekken die we kunnen doorbreken?
  • hebben er besmettingen in de zorg, ziekenhuis of verpleeghuizen plaatsgevonden en wat heeft dat betekend voor betrokkenen?
  • zijn er docenten besmet? hoeveel leerlingen zijn er vanwege Corona afwezig op de scholen? Hoe krijgen leerlingen die thuiszitten nu onderwijs?
  • hoe gaat het in de horeca, middenstand, cultuur en sport; zijn daar trends te herkennen of obstakels weg te nemen?
  • wat zijn voor Zeist de lessen uit de eerste golf; is er een evaluatie beschikbaar?
  • welke aanvullende maatregelen overweegt u nu?

CDA Zeist ziet graag een periodieke update over de maatschappelijke impact in Zeist tegemoet, met een toelichting op aantallen, maatregelen, trends en saamhorigheid rondom het Corona-virus.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.