27 juni 2018

Derk Boswijk provinciale lijsttrekker CDA

De leden van het CDA hebben op maandagavond 25 juni tijdens de Algemene Ledenvergadering het 29-jarige Statenlid Derk Boswijk uit Kockengen gekozen tot lijsttrekker voor de komende Provinciale Statenverkiezingen in Utrecht in 2019.

Derk Boswijk maakt sinds 2015 deel uit van de Statenfractie van het CDA in de Provincie Utrecht. Hij is een van de woordvoerders op de portefeuille Milieu, Mobiliteit en Economie. In het dagelijks leven is hij werkzaam als projectontwikkelaar bij een vastgoedbelegger. “Ik geloof dat we de uitdagingen waar deze provincie voor staat, het beste kunnen oplossen met de Utrechters zelf. Daarom moeten we coöperatieve initiatieven vanuit de samenleving stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan het verlenen van zorg of het gezamenlijk inkopen en opwekken van duurzame energie.”

Basisbehoefte

“Daarnaast ziet het CDA snel internet als een basisbehoefte, met name in het buitengebied. Dit biedt mogelijkheden voor digitale onderwijsontwikkelingen, zorg op afstand en de mogelijkheid om thuis te werken. Het stimuleert de lokale economie en de leefbaarheid van het platteland. Ook moet goed worden gekeken naar de koppeling tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Werkgevers hebben soms de grootst mogelijke moeite om gekwalificeerd personeel te vinden. Terwijl sommige opleidingen juist weer onvoldoende aansluiten op de arbeidsmarkt. Deze provincie heeft structurele oplossingen om economisch ook op langere termijn een topregio te blijven.”

DB-voorzitter Paul van den Biggelaar is tevreden met de keuze van de leden. “Het CDA ziet in Derk een jonge, ambitieuze lijsttrekker die de eigen achterban prima aan zich weet te binden. Maar die bovendien nieuwe kiezers, zoals jongeren en inwoners van de steden, voor het CDA zal weten te winnen. We zien de komende verkiezingen met vertrouwen tegemoet.”

Derk Boswijk wordt als nieuwe lijsttrekker het belangrijkste gezicht voor het CDA bij de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart volgend jaar. Het CDA zal naar verwachting in november de gehele kandidatenlijst presenteren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.