30 april 2018

Koninklijke onderscheiding voor CDA raadslid Marcel Pluim

Op donderdag 26 april reikte burgemeester drs. J.J.L.M. Janssen, in de kerk van de Evangelische Broedergemeente, een Koninklijke Onderscheiding uit aan CDA raadslid Marcel Pluim. Fractie en bestuur van het CDA in Zeist feliciteren Marcel en zijn vrouw Cisca van harte met deze onderscheiding. 

Onderstaand treft u de toespraak van burgemeester drs. J.J.L.M. Janssen:

Daar sta je dan, Marcel. Overal kom ik je tegen. Bij allerlei activiteiten of voor diverse overleggen.

Je bent een zeer actieve vrijwilliger. Al op jonge leeftijd was je een zeer betrokken lid van de muziekvereniging Jonathan. Binnen de Federatie Jonathan werd je gevraagd voor meerdere commissies en bestuursfuncties.
Je was penningmeester van de muziekafdeling en de hobbyclub en later van de Federatie en de beheerscommissie. De financiën en de exploitatie van het gebouw Jonathan zijn bij jou in goede handen.

Ook als penningmeester van de Stichting 4 en 5 Mei Zeist, het Oranje Comité en de Stichting Kerk en Samenleving zorg jij ervoor, dat er voldoende middelen zijn om alles te doen wat er moet gebeuren. Jouw grote inzet en zakelijk inzicht maken je erg waardevol voor deze organisaties.

In 2012 was je bovendien medeoprichter van Stichting Muziekstad Zeist. Deze stichting heeft als doel om muziekevenementen in Zeist te organiseren voor een zo breed mogelijk publiek. Daarbij zoeken jullie de samenwerking met andere verenigingen in Zeist. Ik denk met plezier terug aan de Muziekshow op Koningsdag in 2014, het Bevrijdingsconcert in 2015 en de Muziekparade in 2016.

En beste Mensen, Evenals vorig jaar organiseert Stichting Muziekstad Zeist weer een prachtige Bevrijdingstaptoe op het plein van Slot Zeist, zaterdagavond 5 mei. Ik kan het u van harte aanbevelen!

Zeist is trots op deze evenementen, die er zijn mede dankzij jouw grote organisatietalent en kennis.

Naast deze muzikale activiteiten was en ben je bestuurslid van de afdeling Zeist van Veilig Verkeer Nederland; je bent bestuurder van de Stichting Klein Slottheater; je bent penningmeester van Zakelijk Zeist Onderneemt; je bent lid van Rotary club Zeist én je bent lid van het Sinterklaas Comité van Zeist.

Beste Marcel, Hoeveel uren zitten er in jouw dag? En dan ben je ook nog sinds maart dit jaar, voor het CDA, lid van de gemeenteraad van Zeist.

Er is veel waardering voor je bijzondere inzet. Je hebt een enorm netwerk opgebouwd in al die jaren. Je bent een grote aanjager en organisator. Je weet medebestuurders enthousiast te maken. Vanwege jouw intensieve inzet voor de samenleving van Zeist, heeft het Zijne Majesteit de Koning behaagd, je te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.