29 oktober 2019

Ondernemers in Zeist willen betere doorstroming en bereikbaarheid van het centrum

CDA Zeist heeft bij de algemene beschouwingen de uitkomsten bekend gemaakt van een enquête onder ondernemers in het centrum. Zij zien dat het centrum er beter uit ziet, maar zijn met name ontevreden over het verkeer.Fractievoorzitter Aline Pastoor: ‘Wij hebben ondernemers in hun winkels opgezocht. Zij vormen immers het kloppende hart van ons centrum. De uitkomsten zijn verrassend.’

Voor meer omzet en minder leegstand is een betere doorstroming van het verkeer nodig. Ook de winkels zouden beter bereikbaar moeten zijn dan nu hetgeval is. ‘Met een autoluw centrum, krijg je een klantenluw centrum’ en ‘klanten blijven weg als zij Zeist niet meer uit kunnen rijden’, aldus deondernemers. Aan de andere kant waarderen zij ‘Moonlight Shopping’ met eenincidenteel afgesloten Slotlaan ‘vanwege de reuring’, zo bleek uit degesprekken.

Daarnaast kon iedere ondernemer één enquête invullen over het verkeer in het centrum van Zeist, er zijn inmiddels 112 reacties binnen. CDA Zeist heeft de uitkomsten daarvan op een rij gezet.

Klik hier presentatie voor het complete overzicht

(91 % van de ondernemers geeft aan graag de markt weer open te zien. Het afsluiten van de Slotlaan is geen optie voor 83% en een grote meerderheid (73%) ziet ook het liefst de busbaan open voor alle verkeer).

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.