Sinds maart 2017 ben ik lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Ik heb jaren geleden voor het CDA gekozen omdat het een brede middenpartij is met waarden en normen die niet álle kaarten zet op de overheid. De samenleving is eerst zelf aan zet, met daarachter een sterke overheid die ingrijpt waar dat nodig is. Linkse partijen denken vaak dat de overheid alle maatschappelijke problemen moet oplossen. Die geven bijvoorbeeld een bak geld aan een wijkvereniging en kijken niet meer om, met als groot gevaar dat die vervreemd raakt van de wijkbewoners. En rechtse partijen zeggen te makkelijk: als ik het goed heb, is het klaar. Het CDA is dé partij van het maatschappelijk middenveld.

Daarom vind ik ook dat veiligheid niet alleen een taak is van de overheid. Het begint mij mensen thuis, bij opvoeding, op school en op de voetbalclub. We zijn ook voor een groot deel als samenleving verantwoordelijk voor de veiligheid nabij. Hier zet ik me dan ook graag voor in. Ik ben zelf naast mijn werk altijd maatschappelijk betrokken geweest. Bijvoorbeeld in het bestuur van mijn kerk en als voorzitter van één van de grootste wijkverenigingen in Den Haag. Ook als voorzitter van een Exodushuis heb ik mij ingezet. Die organisatie helpt ex-gedetineerden om weer goed te landen in de maatschappij. 

Ik ben een nieuweling aan het Binnenhof. Maar ik heb twaalf jaar bij de politie gewerkt en negentien jaar als officier van justitie. Binnen de CDA-fractie zet ik me dan ook in voor onderwerpen op het gebied van veiligheid en justitie. Ik woon in Den Haag samen met mijn echtgenote en drie kinderen.

Woordvoerder op de volgende terreinen: Justitie en Veiligheid (OM, rechtspraak, grensbewaking, rampenbestrijding), Politie, Grote stedenbeleid, Kerkgenootschappen, MH17, Koninkrijksrelaties.

Nieuws

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.