14 maart 2017

CDA: de beste keuze voor de politie

Nog 2 dagen te gaan. Tip 2 voor de kiezer, voor mijn kiezer.
Vandaag een vrij kort bericht: over de politie. Mijn issue.

Alle partijen willen wat met de politie. Althans: alle serieuze, grotere partijen. Men wil extra budget voor de politie (tussen € 400 miljoen en € 1 miljard), men wil meer wijkagenten, meer cyber-cops, meer alcoholcontroles, meer allochtone dienders, meer opsporing, meer sturing op de politie: meer, meer, meer, meer, meer, meer, meer.

Wil het CDA dan minder?

Nee, zeker niet. Er moet veel gebeuren bij en door de politie. Maar wij willen de politie tijd rust, ruimte en middelen geven om zélf de klus te klaren. Niet micro-sturing vanuit de politiek. Of extra administratie om etnisch profileren tegen te gaan (vriendelijk bedankt GroenLinks!).

De reorganisatie bij en de bezuinigingen op de politie dreunen tot op de dag van vandaag voort. De basisteams moeten de eindjes aan elkaar knopen om voldoende mensen op straat te krijgen. Er staat ons een forse uitstroom van oudere, ervaren dienders te wachten. En ja: er zijn vele nieuwe uitdagingen. We mogen veel van onze politie verwachten en als kamerlid zal ik het allemaal en detail gaan volgen. Maar geef de politie de ruimte en het vertrouwen om vanuit eigen professie de boel weer op te bouwen.

Dat is de essentie van het CDA-politieplan #assistentcollega. Check: http://bit.ly/2juPDC7.

Prio 1 is het herstellen van de veiligheid binnen de muren van het politiebureau: in organisatorische zin, maar ook in bestuurlijke en politieke zin. De politie moet het idee terugkrijgen dat de politiek hen steunt. Dat is wezenlijk.

Een stem op mij is een stem op iemand die weet wat voor de politie belangrijk is, die weet wat het is om als politieman op straat te staan. Een stem op een kandidaat kamerlid die 4 jaar lang in de Tweede Kamer op de bres zal staan voor politiemensen.

Stem 15 maart CDA, stem Chris van Dam plek 12.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.