12 november 2018

Minister Grapperhaus: 91 miljoen voor inzetbaarheid agenten in de regio

De komende jaren gaan er veel agenten met pensioen en veel nieuwe agenten zijn nog in opleiding. Minister Grapperhaus investeert daarom eenmalig 91 miljoen in de inzetbaarheid van politieagenten. Zo wordt er geld beschikbaar gemaakt om ervoor te zorgen dat er de komende jaren voldoende agenten zijn. 

De minister benadrukt het belang van een sterke politie: ''Het is hard nodig nieuwe politiemensen te werven en de gevolgen van vergrijzing van het korps op te vangen. Deze extra 91 miljoen voor inzetbaarheid gaat daar een wezenlijk verschil in maken. Zo werken we aan een verantwoorde versterking van de politie,” aldus Grapperhaus. 

Het extra geld zal vooral op lokaal niveau terecht komen. Eerder al heeft CDA Leider Sybrand Buma daarvoor gepleit, dat juist regionale versterking van de politie meer aandacht moet krijgen en daar ook extra in geïnvesteerd moet worden. Speciale aandacht in de verdeling van het geld is er voor de eenheden Limburg, Zeeland, West-Brabant en Brabant-Oost. Zij worden momenteel geconfronteerd met drugsproblematiek in combinatie met milieucriminaliteit. Naast de 91 miljoen die beschikbaar wordt gesteld, worden er ook 17.000 nieuwe mensen opgeleid. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.