In Woerden, een regio met 75.000 inwoners, worden de poliklinische voorzieningen in het St. Antoniusziekenhuis verder afgebouwd en is er na 17;00 's avonds geen huisartsenpost meer. Samen met het CDA van de Provincie Utrecht en het CDA Woerden heb ik een gesprek gehad met bestuurders van het St Antoniusziekenhuis.

Daarnaast heb schriftelijke vragen gesteld aan minister Bruins over de zorg in Woerden. De antwoorden van de minister zijn hier te vinden. De minister schrijft: Het ziekenhuis geeft aan dat ze met vertegenwoordigers van zorgaanbieders, huisartsen en inwoners gaan praten om een passend en innovatief zorgaanbod in Woerden te kunnen blijven leveren. Er zal ook gekeken worden welke zorg juist versterkt moet worden op de locatie in Woerden. Ik zal nauw contact houden met mijn collega‚Äôs in de regio hoe dat overleg verloopt.
 
Wat het betekent dat er na 17;00 en in de weekenden geen huisartsenpost meer is, blijkt uit mijn gesprek met mevrouw Nelleke Stuurop van de actiegroep Zorg dicht bij de mens.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.